Pizza dej

Forberedelses Tid: 20 min
Type ret: Hoved ret

1 kg mel Tippo 00
620 g vand
20 g salt
30 g olie
2 g gær
24 Timer hævning

Pizzadej

Hjemmelavet pizzadej

  • 550 g tipo 00 mel også kendt som pizzamel, kan købes i alle supermarkeder
  • 330 ml koldt vand
  • 1 g gær uanset hvor stor mængde du laver
  • 8 g salt

Fremgangs metode 

  • Bland alle ingredienser samme, og ælt i en røremaskine (eller i hånden) i ca. 30 minutter ved lav hastighed - dejen skal være let elastisk når du trækker i den.
  • Lad dejen hæve i en skål beklædt med film i 1 time ved stuetemperatur
  • Dernæst former du dejen til 2 boller i en skål beklædt med film, som skal hæve 4-6 timer ved stuetemperatur
  • Slutteligt sætter du bollerne på køl i 24 timer, hvor de hæver færdigt
  • Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal forme den til pizzabunde

Pizza af surdej med æble eller pærer

Type ret: Forret

Surdej:

200 g. blendet frugt (æble eller pære)

1 kg. mel

½ l. vand

Surdejen fermenterer i 1 uge.

Dej:

800 g. tipo 00

200 g. tipo 0

½ l. vand

200 g. surdej

Lidt olivenolie og salt

Æltes effektivt

Hæver 3 timer

Æltes 10 minutter

Deles op i dejkugler á 200 g., som pensles med olivenolie og tildækkes.

Hæver yderligere 3 timer.

Man tager ikke dej fra til surdejskultur, men man laver simpelthen løbende ny surdej efter behov.

Vi fik desuden at vide, at den bedste ost skulle være en "Caciocavalla", som er lidt mere tør og fast end den mozzarella, som vi kan købe. En mozzarella, som tages ud af plastposen og lægges i køleskabet 1 døgn, vil i praksis være lige så god.

Kylling

Forberedelses Tid: 50 min
Type ret: Hoved ret

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.